Menu
 

Bewonersverhalen

Deze persoonlijke bewonersverhalen laten zien hoe onze huurders wonen. Je leest over wat het huis, de buurt en de mensen om hen heen voor ze betekenen. En hoe ze invulling geven aan het contact met de buren en de buurt. Ze vertellen wat ‘Thuis voor jou’ voor hun betekent.

Voor de bewoners van De Iendracht in Sint Nicolaasga was het eind 2020 feest. Hun complex bestond 10 jaar. Ondanks de coronamaatregelen werden de bewoners van de 33 appartementen getrakteerd op gebak en een bloemetje. Hylke en Hannelore de Jong, die al 10 jaar in het complex wonen, vertellen over deze feestelijke dag en over de gezellige momenten die ze als bewoners samen in de jaren hebben gehad.

Lees meer

Meneer en mevrouw Van der Bijl zijn afgelopen september verhuist naar hun huis aan de Parkstraat. Een woning dicht bij het centrum van Lemmer met gezellige drukte voor de deur. En een mooie stek vanwaar ze samen leuke dingen kunnen ondernemen. Hier zijn ze helemaal op hun plek.

Lees meer

In de Cornelis Houtmanstraat in Lemmer wonen mensen met uiteenlopende nationaliteiten. Barry van der Wiel heeft in de afgelopen jaren een nauwe band opgebouwd met de buren in haar straat. Ze helpen elkaar waar nodig en zijn er voor elkaar.

Lees meer

Petra van Stam huurt de voormalige werkplaats van Dynhus aan de Merk in Workum. Al 12 jaar heeft ze op die prachtige plek een atelier waar ze beelden creëert. Veel mensen bezoeken het atelier. Dat levert mooie gesprekken op en bijzondere contacten. Ook heeft het kunstatelier een maatschappelijke functie.

Lees meer

Marieke van Liempt woont op een prachtige plek in het voormalig schippersinternaat in Lemmer. Met een vaarroute voor de deur en fijne buren in het appartementencomplex is dit een unieke plek om te wonen.

Lees meer
Snel contact?
We staan je graag te woord.